Fietsbeleid

De laatste jaren heeft de gemeente bij verkeersproblemen stelselmatig voorrang gegeven aan de automobilist boven de fietser. D66 vindt het daarom hard nodig nu meer in te zetten op de fiets dan de auto. D66 wil fietsradialen aanleggen, fietsroutes vanuit elk stadsdeel naar het centrum en langs belangrijke economische gebieden en onderwijsinstellingen. Fietsroutes worden zoveel mogelijk ontvlochten van de belangrijke routes voor het autoverkeer. Dit verbetert de veiligheid voor zowel fietsers, zoals scholieren en studenten, als voor automobilisten. Om meer mensen op de fiets te krijgen, wil D66 de parkeervoorziening voor fietsers bij het station verder uitbreiden. Ook krijgen fietsers voorrang in de regen (sensor op verkeerslichten).

4 reacties op “Fietsbeleid
 1. Paula schreef:

  Als fervent fietster ben ik voorstander van een beter stoplichtenbeleid. Lang wachten bevordert ook door rood rijden wat weer gevaarlijke situaties oplevert. Waarom dure regensensors? Als je fietsen wilt stimuleren maak het dan aantrekkelijker door, ook bij droog weer, korte wachttijden.

  • redactie D66 schreef:

   Beste Paula,

   Routes voor de fiets die van het overige verkeer zijn ontvlochten (fietsradialen) zijn voor D66 de stip aan de horizon. Dan zijn er geen verkeerslichten meer waar een fietser op auto’s moet wachten en andersom.
   In de tussentijd wil D66 van fietsen op de bestaande routes stimuleren, bijvoorbeeld met behulp van een regensensor bij stoplichten. Standaard grotere wachttijden voor auto’s op deze routes vindt D66 teveel “auto-pesten”.

 2. Wim Horsthuis schreef:

  Enschede zorgt slecht voor zijn fietspaden in het noorden van de stad. Vooral de paden tussen de waterbasins aan de Weerselosestraat zijn zo slecht dat ongelukken niet uit kunnen blijven. Ik begrijp niet dat je miljoenen in een zinloos vliegveld stopt terwijl er geen geld is voor de meest vriendelijke infrastructuur.

  • redactie D66 redactie D66 schreef:

   Beste heer Horsthuis,
   D66 kan niet anders zeggen dan dat we het eens zijn met uw opmerking dat de miljoenen in het vliegveld zonde van het geld zijn. Ook wij zien dat het onderhoud aan verschillende fietspaden in de stad ondermaats is (een ander voorbeeld is de drukke route langs de Hengelosestraat). U kunt erop rekenen dat we in de aankomende jaren ons gaan inspannen om dit aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde berichten

Meest recente berichten

Activiteitenagenda

31 oktober 2017
 • Algemene Afdelingsvergadering D66 Enschede
  Op 31 oktober 2017 van 20:00 tot ongeveer 22:00


11 januari 2018
 • Nieuwjaarsborrel D66 Enschede
  Op 11 januari 2018 van 20:00 tot ongeveer 23:00