Luchthaven Twente

D66 is altijd kritisch geweest over de ontwikkeling van vliegveld Twente. Wij geloven niet dat dit vliegveld economisch haalbaar is en dat het de beloofde werkgelegenheid gaat opleveren. D66 wil het Groene Hart van Twente graag groen houden in plaats van bebouwen met een bedrijventerrein en een terminal. In maart 2010 is D66 Enschede gegroeid van 1 naar 6 zetels. Dit was mede dankzij ons standpunt over het vliegveld. Dit standpunt hebben we overeind gehouden tijdens de coalitieonderhandelingen. Lees meer…

13 reacties op “Luchthaven Twente
 1. G. Graave schreef:

  Geachte mevrouw, heren,

  Er is geen enkele deskundige te vinden die ook maar iets ziet in een Twentse luchthaven, de politiek heeft hier echter maling aan en kost wat kost moet dit megalomane project o.l.v. stadsnar Den Oudsten doorgaan.

  Met vriendelijke groet,

  Gerard Graave

  • redactie D66 schreef:

   Beste meneer Graave,

   D66 Enschede was en is inderdaad tegen de huidige ontwikkeling van de luchthaven. De democratische, politieke besluitvorming heeft plaatsgevonden en een contract is getekend. Dat kan D66 niet zo maar verscheuren. Maar D66 blijft geloven in haar argumenten tegen deze ontwikkeling. Daarom zal D66 erop toezien dat geen cent extra belastinggeld naar het vliegveld gaat, groen behouden blijft en er geen ondernemersrisico wordt afgedekt met publieke middelen.

   • G. Graave schreef:

    Geachte democraten,

    Wanneer het in Enschede tot een coalitie bespreking komt en D66 kan bestuurlijke verantwoordelijkheid krijgen maar moet dan wel haar standpunt wat betreft het vliegveld opgeven doet u dat dan ?
    Graag een antwoord dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat,

    Met vriendelijke groet,

    Gerard Graave

    • redactie D66 redactie D66 schreef:

     Geachte heer Graave,
     Wij zijn al tien jaar uitgesproken tegenstander van de ontwikkeling van het vliegveld. Dat was zo, dat is zo en dat blijft zo.

     • steenberg schreef:

      Dan heeft D66 ook mijn stem door deze toezegging.
      Op 60 km afstand een vliegveld met een uitgebreide keus aan bestemmingen. En nog heeft Münster Europese steun nodig om financieel ‘gezond’ te blijven.
      Wat een waanzin om Vliegveld Twente te heropenen.

      Er is maar één reden, de decadente projectontwikkelaars kunnen even niet in de kantoren business huishouden, dan maar dit project, wat gedoemd is om te mislukken. Maar dan hebben de heren Project ontwikkelaars de portemonnee alweer gevuld.
      En de belastingbetaler betaald.

 2. C van Wijk schreef:

  U geeft GEEN antwoord op de laatste vraag van de heer Graave.
  Het standpunt van D66 is duidelijk, maar hoe standvastig bent u als er een en ander moet worden ingeruild?
  Voor de harde tegenstanders van het vliegveld Twente lijkt mij dit uitermate relevant om te weten voordat je je stem aan D66 kunt geven.

  • redactie D66 redactie D66 schreef:

   Beste C van Wijk,

   Excuses als het antwoord niet helder over is gekomen. Als we zeggen dat we tegen de luchthaven blijven, dan zult u dat ook zo in toekomstig stemgedrag vanuit D66 zien. Dat we standvastig zijn heeft u in 2010 kunnen zien. De harde tegenstanders van het vliegveld moeten stemmen op een partij die dit geluid “tegen” laat horen. Maar het beste is vertrouwen van de kiezers zodat er een meerderheid voor dat geluid gaat ontstaan.

   • C van Wijk schreef:

    Mijn dank voor uw reactie, maar u geeft nog steeds geen antwoord op de vraag van de heer Graave! Het antwoord kan alleen maar “ja” of “nee” zijn!
    Zijn vraag was:

    quote:
    Wanneer het in Enschede tot een coalitie bespreking komt en D66 kan bestuurlijke verantwoordelijkheid krijgen maar moet dan wel haar standpunt wat betreft het vliegveld opgeven doet u dat dan ?
    Graag een antwoord dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.
    unquote.

 3. R Gardenbroek schreef:

  Graag een helder antwoord op de vraag van dhr Graave:

  “Wanneer het in Enschede tot een coalitie bespreking komt en D66 kan bestuurlijke verantwoordelijkheid krijgen maar moet dan wel haar standpunt wat betreft het vliegveld opgeven doet u dat dan ?
  Graag een antwoord dat aan duidelijkheid niets te wensen overlaat”
  Het antwoord kan alleen ‘ja’ of ‘nee’ zijn……

  Met vriendelijke groeten,
  R.Gardenbroek

 4. R. Gardenbroek schreef:

  Dames en heren,

  het ontbreken van een duidelijk antwoord kost u in ieder geval mijn stem!
  Macht corrumpeert, al vooraf!

  Groet
  R.Gardenbroek

 5. G. Graave schreef:

  Beste Democraten,

  Van harte gefeliciteerd met de voor u zo gunstige verkiezingsuitslag, ik ben blij mijn stem aan u gegeven te hebben.
  Helaas is er echter een vervelend innerlijk stemmetje dat telkens weer opnieuw de kop opsteekt en dat zegt dat u in ruil voor wat kleingoed
  ( natuurlijk groot gebracht ) gewoon uw stem aan de (K) luchthaven geeft.
  Ik zal me wel wat verbeelden, volgens eigen zeggen bent u een vernieuwende partij, wars van oud en versleten economisch denken en daar houd ik het maar op,

  Vriendelijke groeten,

  G. Graave

 6. C.M. Baveld schreef:

  Het antwoord lijkt mij duidelijk op de vraag van de heer Graave.
  Nu, na de verkiezingen, gaat D66 een coalitie vormen met allemaal partijen die voorstander van de luchthaven Twente zijn, wat heb ik een spijt dat ik mijn stem aan D66 heb gegeven!!!
  Ik dacht dat het een speerpunt van D66 was net zoals een referendum, staat ook in hun standpunten.
  Nou, start dan een referendum samen met Oldenzaal, Losser, Dinkelland over de Luchthaven Twente en kijk wat hier de uitslag van is en handel daar dan ook naar.

 7. Eddy schreef:

  Het is duidelijk. D66 draait als een keutel in de pot. Het pluche lonkt! Kiezersbedrog. En dan moet je niet raar opkijken als er steeds minder mensen gaan stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde berichten

Meest recente berichten

Activiteitenagenda

19 oktober 2017
 • Presentatie kandidaten kieslijst D66 Enschede
  Op 19 oktober 2017 van 19:30 tot ongeveer 21:30

  Locatie: Concordia, Oude Markt 15, 7511 Enschede, Nederland ( kaart)


  D66 Enschede organiseert een debatavond waar de kandidaten voor de kieslijst van D66 Enschede met elkaar en de leden in debat kunnen over stellingen. Meer info volgt

31 oktober 2017
 • Algemene Afdelingsvergadering D66 Enschede
  Op 31 oktober 2017 van 20:00 tot ongeveer 22:00


11 januari 2018
 • Nieuwjaarsborrel D66 Enschede
  Op 11 januari 2018 van 20:00 tot ongeveer 23:00