Gertjan Tillema

Raadslid

 

Portefeuille

Mobiliteit, grondbedrijf, leefomgeving, lid stadsdeelcommissie Oost, lid Rekenkamercommissie

Over Gertjan

In de zomer van 2000, net na de vuurwerkramp, ben ik in Enschede komen wonen. Om Civiele Techniek te gaan studeren aan de Universiteit Twente. Ik woonde in Enschede Noord en bij het eerste keer boodschappen doen sprak het kassameisje – met duidelijk Marokkaanse roots – me in onvervalst Twents aan. Vanaf dat moment wist ik dat Enschede meer zou gaan worden dan alleen de plek om een paar jaar te studeren.

Hoe langer ik in Enschede woonde, hoe meer dingen me begonnen op te vallen. De stad veranderde in hoog tempo. De hekken om Roombeek verdwenen, bouwkranen kwamen er voor in de plaats. De Grolsch verdween uit de stad en de Van Heekgarage werd geopend. Mijn interesse in de stad begon toe te nemen. De drang om dingen anders te willen ook. En omdat ik niet iemand ben die alleen vanaf de zijlijn commentaar wil leveren, ben ik politiek actief geworden. Eerst enkele jaren in de steunfractie van D66 en vanaf de zomer van 2010 als fractieondersteuner van de vorige fractie en nu als raadslid.

Ik ben liberaal in hart en nieren. Vrijheid om te zeggen wat je vindt en vrijheid om jezelf te kunnen ontplooien zijn buitengewoon belangrijk. Maar vrijheid kan alleen voor iedereen gelden als we daar gezamenlijk iets aan toevoegen: een steun in de rug wanneer het alleen even niet gaat en de garantie dat ongeacht je afkomst, je de kans krijgt het maximale uit jezelf te halen. Daarom kies ik voor D66, daarom ben ik D66

De aankomende jaren gaan politiek interessante jaren worden. Financieel moet orde op zaken worden gesteld, de noodzaak om duurzaam te handelen – ook financieel – wordt alleen maar groter. En met de bezuinigingen vanuit Den Haag op met name zorg en welzijn, moeten er fundamentele keuzes worden gemaakt. Dat vraag visie en samenwerking. Dat vraagt een positieve en constructieve manier van handelen van de raad. Graag draag ik mijn steentje aan bij.

 

Lees hier artikelen die Gertjan geschreven heeft.

Gertjan Tillema
arrowleft
mail mail mail facebook linkedin twitter
arrow-right