Jasper Kerkwijk

Fractievoorzitter

 

Portefeuille

Veiligheid, onderwijs, regio Twente & netwerkstad, Kennispark, luchthaven, voorzitter stadsdeelcommissie West

Over Jasper

Als geboren Enschedeër heb ik hart voor de stad Enschede en de regio Twente. Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen. Ik heb ruim 8 jaar ervaring met raadswerk en ben sinds november 2013 fractievoorzitter van D66 Enschede. Raadslid zijn doe ik met passie en overtuiging om Enschede nog beter te maken. Ik vind het een uitdaging om in tijden van veranderingen mensen perspectief te bieden. Ondanks de financieel moeilijke tijden krijg ik energie van nieuwe initiatieven uit de stad en word ik geïnspireerd door de kracht die mensen hebben. Maar als het op eigen kracht even niet lukt, moet de overheid er zijn. Dat is waar D66 voor staat.

Als ik kijk naar Enschede over tien jaar dan heb ik twee belangrijke idealen, namelijk hervormen en verduurzamen. De samenleving verandert. Mensen hebben zelf ideeën en weten zelf wat het beste is voor de buurt waar ze wonen. Mensen weten elkaar te vinden en zich te organiseren zonder dat de overheid daarbij nodig is. Dat betekent dat de overheid moet veranderen. Politiek en bestuur moet niet alles zelf willen bepalen. Ze moet vertrouwen op het feit dat mensen het zelf kunnen en daar helpen waar nodig is. Ik zal mij daarom hard blijven maken voor meer invloed van mensen op hun eigen omgeving, versterken van wijk- en buurtbudgetten en dat mensen vooraf inbreng hebben op beleid, niet dat ze er achteraf alleen iets van mogen vinden. Politiek moet vertrouwen terugwinnen bij mensen en (zichzelf) overtuigen dat verandering nodig is. Zonder verandering is er geen vooruitgang. Dat begint bij het stimuleren van mensen en niet verplichten.

Ik ben ook van overtuigd dat we moeten veranderen naar een meer duurzame samenleving. Mijn kinderen en kleinkinderen moeten kunnen genieten van de natuur en dezelfde mogelijkheden krijgen om zich te ontwikkelen. Dat kan alleen als we ons eigen gedrag gaan veranderen. En verduurzamen kan juist goed samen gaan met het creëren van banen. Duurzaamheid is de werkgever van de toekomst. En het vergroten van het aantal banen wordt het belangrijkste thema de komende vier jaar.

D66 Enschede is de grootste fractie in Enschede. D66 is de onderwijspartij. D66 heeft in Den Haag gezorgd voor vooruitgang en geen stilstand. D66 staat voor een sterk Europa en dus voor een sterk Nederland. D66 staat voor een positief geluid in tijden waarin de politiek verhard. Na de fantastische winst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 en 2014 laat D66 Enschede dit positieve geluid volop horen in Enschede.

 

Klik hier voor artikelen die Jasper geschreven heeft.

 

Jasper Kerkwijk
arrowleft
mail facebook linkedin twitter
arrow-right