Martijn Braber

Raadslid

 

Portefeuille

Jongeren & studenten, financiën, stadsdeelcommissie Centrum, vice-fractievoorzitter

Over Martijn

Ik voel mij thuis in Enschede doordat ik hier de perfecte combinatie vind tussen sfeer, ambities, hartelijkheid en slagkracht van een stad. Ruim tien jaar geleden ben ik in Twente komen wonen voor mijn studie Bestuurskunde en in die tijd verliefd geworden op deze stad en regio. Hier vind ik ruimte om te ondernemen en kan ik mijn energie kwijt in allerlei initiatieven. Initiatieven die verbinden en die mensen uitdagen tot meer maatschappelijke betrokkenheid.

Politiek vind ik bijzonder, omdat het gaat om het maken van moeilijke keuzes die ons allen aangaan. Helaas ervaar ik nog te vaak dat je als inwoner of ondernemer moeilijk je stem kunt laten horen in de stad. En het lukt de politiek niet altijd om de aansluiting met ons inwoners te vinden. Ook in Enschede staat burgerparticipatie hoog in het vaandel. Echter, te vaak blijft burgerparticipatie een uitnodiging om als vrijwilliger mee te mogen werken in de processen van de gemeente. Ik geloof dat dit echt anders kan en daar wil ik mij hard voor maken.

Vier jaar geleden ben ik lid geworden van D66 om echt iets te gaan doen met wat ik anders zou willen zien. D66 staat voor mij voor politiek met optimisme. Kijken door een bril van medemenselijkheid (sociaal) en ruimte voor eigen initiatief (liberaal). Vertrouwen op de eigen kracht van mensen, investeren in elkaar en niet opmaken wat niet vernieuwbaar is. De ideale overheid is voor mij dan ook financieel solide, duurzaam, een verbinder tussen mensen en laat ruimte voor initiatief.

Vanuit mijn bedrijf werk ik samen met enthousiaste mensen aan het versterken van de cultuur van Enschede, het verbinden van sociaal ondernemerschap met HUB Twente en het functioneren van overheid en bedrijven in diverse interim-projecten. Daarnaast werk ik aan de ontwikkeling van duurzame watervoorzieningen met SPOT Tanzania. In deze projecten heb ik de kracht en waarde geleerd van goede samenwerking, zelforganisatie, kennis delen en ondernemerschap. Waarden die ik meeneem in de gemeenteraad van Enschede.

 

Klik hier voor artikelen die Martijn geschreven heeft.

arrowleft
mail mail facebook twitter
arrow-right