Casper de Jong

Kandidaat no. 17

 
“Het hart op de goede plek hebben en mensen in hun kracht stellen, zijn dingen waar ik samen met D66 voor sta.”

Over Casper

 
Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?
Ik heb mij verkiesbaar gesteld om D66 Enschede tot in het stemhokje te steunen. Ik ben trots op de resultaten van de afgelopen jaren, heb vertrouwen in de kandidatenlijst, en herken me in de vijf richtingwijzers waar D66 op gebouwd is. Met name de mix van het hart op de goede plek hebben en mensen in hun kracht stellen om hun leven zelf in te richten zijn dingen waar ik samen met D66 voor sta!

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?
Betere bereikbaarheid van Enschede – of dat nou via het spoor, de weg of het Twentekanaal is – is één van de meest bepalende onderdelen voor groei van de stad. Zowel de aansluiting met de rest van Nederland als met Duitsland kan en moet beter. Ook het benutten van de unieke kansen rond het vliegveld, en het vasthouden van meer jong talent zijn onderwerpen die voor mij bovenaan de agenda zouden mogen staan.

Wat vind je het mooiste aan Enschede?
Hoewel Enschede qua inwoners wel degelijk een stad is, heeft het nog alle charme van een dorp: het groen op de singel, de cafés rond de Oude Markt en het Twentse Noaberschop dragen aan dit gevoel bij. Dat moet het toekomstige stadsbestuur niet uit het oog verliezen.

Van welke muziek word je altijd vrolijk?
In één woord: gitaarmuziek. De precieze stijl wisselt afhankelijk van waar ik mee bezig ben: van blues of rock in de auto, tot metal bij het sporten, tot akoestische nummers in het verloop van de avond – er is altijd wel wat geschikts!

Wat staat er nog op je bucket list?
Heel divers! Er staan veel reisbestemmingen op met kenmerkende geschiedenis, zoals Petra in Jordanië of een bezoek aan Chernobyl in Oekraïne. Daarnaast staan er dingen op die ik zou willen leren, bijvoorbeeld om een duikbrevet te halen en fotografie beter te beheersen. De lijst sluit af met ervaringen en overige doelen. Bijvoorbeeld om vader te worden, en een keer een eigen muzieknummer te schrijven.

arrowleft

facebook twitter

arrow-right