June Nods

Kandidaat no. 19

 
“Veel jonge mensen zijn voor D66 actief in Enschede en dat ondersteun ik van harte!”

Over June

 
Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?
Vorig jaar werd mij gevraagd om assessor te worden voor D66 talentontwikkeling. Dat heb ik met veel plezier gedaan. Ik herkende in de kandidaten en mijn mede assessoren ook weer de veelzijdigheid en kameraadschap, die ik vaak bij D66 ben tegengekomen. Toen mij gevraagd werd om als lijstduwer aan de verkiezingen mee te doen, hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Veel jonge mensen zijn voor D66 actief in Enschede en dat ondersteun ik van harte!

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?
Vertrouwen op de kracht en ontwikkeling van individuen vind ik een belangrijk uitgangspunt van onze partij. Beleid, gericht op het versterken van mensen draagt bij aan een betere maatschappij – of het nu om werk, gezondheid, gezinnen of scholing gaat. Verder ben ik altijd wel op de een of andere manier betrokken geweest bij de zorgsector. Het gaat nooit vervelen om mensen verder te helpen. Ooit ben ik in mijn vakanties in de thuiszorg begonnen en inmiddels al meer dan 30 jaar toezichthouder van zorgorganisaties. En juist in deze tijd van veranderingen is het belangrijk om de voorzieningen op peil te houden. Daar zet ik me graag voor in. Tot slot heeft Enschede de afgelopen decennia belangrijke keuzes gemaakt op het gebied van stadsontwikkeling. Waardevol voor de leefbaarheid, werkgelegenheid, wonen en cultuur van onze stad. Ik vind het belangrijk dat we de koers mede blijven bepalen als D66.

Wat vind je het mooiste aan Enschede?
Het mooiste aan Enschede vind ik het culturele aanbod. Naast de programmering van de Schouwburg, ben ik ook gek op alle activiteiten die in de openlucht worden georganiseerd. En laten we de poppodia, concerten, maar ook gebeurtenissen als de Proef-eet niet vergeten. Dit zijn momenten voor de inwoners om samen te delen en te genieten. Daar ligt tegelijk ook de mogelijkheid om het aanbod te behouden en te versterken. Samenwerking door burgers, partijen en aanbieders en integreren van activiteiten geeft een stevige basis voor de toekomst.

Wat is je favoriete serie?
House of cards en The Crown zijn mijn favoriete series van dit moment. House of cards vanwege de vileine wendingen en verrassende ontwikkelingen, waardoor telkens het onwerkelijke toch mogelijk lijkt. En The Crown vanwege de prachtige opnames en vertolkingen van de hoofdpersonen, terwijl de geschiedenis heel inzichtelijk wordt gemaakt.

Van welke muziek word je altijd vrolijk?
Mijn zonen zijn producer/DJ’s en maken samen Progressive House-muziek. Tijdens het hardlopen luister ik graag naar hun muziek, vanwege de enorme energie die erin zit. Daar word ik trots en vrolijk van!

arrowleft

facebook twitter

arrow-right