Marc Enschede

Kandidaat no. 14

 
“Op deze manier probeer ik bij te dragen aan het liberalisme in onze stad.”

Over Marc

 
Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?
Ik heb me als lijstduwer verkiesbaar gesteld omdat ik hoop op deze manier bij te dragen aan het liberalisme in onze stad. Als liberaal vind ik het belangrijk dat ik mijn eigen mening mag hebben en daar ook voor uit mag komen: soms met de stroom mee, soms ook tegen de stroom in. Vanuit deze gedachte vind ik het belangrijk dat we elkaars (afwijkende) mening en levenswijze respecteren.

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?
De Neder-Duitse samenwerking als motor voor onze welvaart. Zo heeft onze stad bijvoorbeeld een prima positie om samen met de regio Münsterland de ‘glijbaan’ te worden waarlangs de Duitse industrie hun producten de wereld in kan brengen. De combinatie van de Duitse industriële gründlichkeit gecombineerd met de Nederlandse handelsgeest kan onze landen nog sterker maken; het kan Twente en Münsterland sterker maken. En dus ook onze stad. Daarnaast vind ik dat we binnen Europa op meer punten samen moeten werken.

Wat vind je het mooiste aan Enschede?
Het fijnste aan Enschede vind ik de gezellige binnenstad: zowel het winkelhart als de gezellige kroegen. En het is goed om te zien dat het bedrijfsleven in Enschede goed samenwerkt met Universiteit Twente en Saxion. Die samenwerking en wat daaruit komt moeten we de ruimte geven om te groeien.

Wat is je ochtendritueel?
Zo efficiënt mogelijk: kleren aan en op de fiets naar het station om naar m’n klanten te reizen. In de trein eet ik m’n ontbijt en dan maar gelijk aan het werk (of soms even uitzending gemist kijken).

Wat is jouw ultieme geluksmomentje?
Een project binnen tijd en budget conform wensen aan de klant opleveren en de klant tevreden maken. Of eigenlijk: de klant van mijn klant tevreden. Kan dat? Ja! Door te blijven innoveren.

arrowleft

facebook twitter

arrow-right