Maria Walters

Kandidaat no. 13

 
“Ik wil dat onze kinderen opgroeien in een Enschede waar we niemand uitsluiten.”

Over Maria

 
Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?
Ik stel me verkiesbaar omdat ik wil dat onze kinderen opgroeien in een Enschede waar we niemand uitsluiten. Een Enschede waar we het beste onderwijs hebben. Een stad die gezellig, veilig en schoon is en waar het goed wonen is voor jong en oud. Hier moeten inwoners, politiek en bestuur met elkaar hun best voor doen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?
Onderwijs moet goed aansluiten op wat ondernemers in Enschede nodig hebben in hun bedrijven. Ik zie hier allerlei mooie initiatieven ontstaan. Verder groeit en bloeit onze binnenstad en mag het wat mij betreft alle zondagen koopzondag zijn! Tot slot krijgt ook Enschede te maken met vergrijzing. Mensen worden ouder, niet iedereen gaat naar het verpleeghuis, eenzaamheid ligt op de loer. Nieuwe creatieve oplossingen zijn dus nodig om te zorgen dat mensen veilig thuis oud kunnen
worden.

Wat vind je het mooiste aan Enschede?
Mooi aan het wonen en werken in en rond Enschede vind ik dat ik nooit in de file sta. In goede bereikbaarheid moeten we blijven investeren, of dat nou op de fiets (op de fietssnelweg), met de auto of met de trein is. Het allermooiste aan Enschede vind ik de natuurgebieden rondom de stad. Daar geniet ik elke dag van. Belangrijk om ze te beschermen tegen vervuiling.

Wat is je favoriete serie?
Ik heb Netflix ontdekt! De Scandinavische misdaad-dramaseries zijn bij mij favoriet. De laatste twee die ik gezien heb zijn Arne Dahl en Dicte. Vooral Dicte vond ik erg leuk, omdat vrouwen (moeders, dochters, vriendinnen) hierin zo’n prominente rol spelen.

Heb je huisdieren?
Op dit moment hebben wij in ons gezin twee honden: Molly (een Wheaten Terrier) en Evi (een bouvier). Onze kat is helaas vorig zomer op 18-jarige leeftijd overleden. De honden zorgen ervoor dat ik iedere dag mijn beweging krijg!

arrowleft

mail facebook twitter

arrow-right