Martijn Braber

Kandidaat no. 6

 
“Samen bouwen aan een slimmere overheid die beter aansluit op de wensen en behoeften van haar inwoners.”

Over Martijn

 
Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?
Loop jij ook weleens rond met de vraag waarom de overheid soms zulke ‘domme’ beslissingen neemt en zo ver van de inwoners afstaat? Ik ook, eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren. Tegelijk hebben mijn ouders me geleerd dat je verantwoordelijkheid moet nemen als je vindt dat iets anders of beter moet. Daarom ben ik lid geworden van D66 om te
helpen een verschil te maken: samen bouwen aan een slimmere overheid die beter aansluit op de wensen en behoeften van haar inwoners, nu en in de toekomst.

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?
Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zijn eigen leven mag en kan leven zoals zij of hij dat wil. Dit vraagt om ruimte voor individuele vrijheid en soms ook om een steun in de rug vanuit de overheid. Te beginnen met fantastisch onderwijs. In de gemeenteraad maak ik mij hard voor een benaderbare overheid die meer beslisruimte laat aan inwoners, bijvoorbeeld via de Enschedese wijkbudgetten die inwoners zelf mogen besteden (jaarlijks € 1,2 miljoen!).

Wat vind je het mooiste aan Enschede?
Ik ben verliefd geworden op Enschede omdat de stad een echte groeibriljant is. De rauwe randen van het verleden zijn nog voelbaar, maar Enschedeërs hebben een bijzondere veerkracht. De voortdurende energie om met elkaar een nog fijnere, socialere en sfeervollere stad te maken is iets waar ik mij echt bij thuis voel. In de gemeenteraad zet ik mij in om ruimte te geven aan die energie uit de stad en om Enschede duurzaam en toekomstbestendig te maken.

Wat is jouw ultieme geluksmomentje?
Zondagochtend op bed met Adelien en de tweeling, en dan een knuffel van Maud en de slappe lach van Thomas :).

Wat staat er nog op je bucket list?
Een zeiltocht naar de Zuidpool met mijn broer, koraalduiken in Australië, zwemmen tussen zeeschildpadden, zelf een vliegtuig landen, op vakantie naar de Nederlandse Antillen, een paar rondjes op een racecircuit rijden, overnachten in de Grand Canyon en nog een keer terug naar Nieuw Zeeland.
 

arrowleft

mail mail facebook twitter

arrow-right