Mehmet Balaman

Kandidaat no. 9

 
“Iedereen die dezelfde kansen krijgt om zijn of haar dromen waar te maken.”

Over Mehmet

 
Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?
De reden dat ik op de lijst van D66 Enschede wilde, is omdat ik mijn steun aan deze geweldige partij wil betuigen. Het vertrouwen op de eigen kracht van mensen en verdere steun bieden waar dat nodig is zijn kernwaarden van D66. Voor mij is dit de ideale overheid, omdat iedereen dezelfde kansen krijgt om zijn of haar dromen waar te maken. Dit gedachtegoed zou ik graag uit willen dragen in de gemeenteraad van Enschede.

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?
Ondernemerschap, duurzaamheid en internationale betrekkingen. Twee jaar geleden ben ik een bedrijf begonnen in de verkoop van koel- en vrieskasten voor de horeca. Hier kom ik deze onderwerpen vaak tegen en is het altijd een leuke uitdaging om er mee aan de slag te gaan.

Wat vind je het mooiste aan Enschede?
Eigenlijk is Enschede te mooi om specifiek het mooiste te benoemen. Het mooiste wat ik kan zeggen over Enschede is het gevoel dat ik heb bij de stad. Ik hou erg van rondreizen, maar het leukste vind ik toch om op de terugweg de Grolschfabriek langs de snelweg te zien staan. Dan weet ik dat ik weer thuis ben.

Wat zou je altijd nog willen leren?
Ik zou heel graag nog een instrument willen leren bespelen. Ik hou ontzettend veel van muziek, maar ik heb helaas nooit geleerd het te maken.

Wat wilde je vroeger altijd worden als je ‘groot’ was?
Vroeger wilde ik altijd al piloot worden. Na de middelbare school heb ik er uiteindelijk toch voor gekozen om richting de bedrijfskunde te gaan. De droom om te vliegen is echter altijd gebleven. Gelukkig heb ik die droom nu toch waar kunnen maken als mijn hobby. Op dit moment volg ik een opleiding om mijn vliegbrevet te behalen. Tijdens mijn lessen vlieg ik
natuurlijk graag even over Enschede heen.

arrowleft

mail twitter

arrow-right