Sterre Coenen

Kandidaat no. 16

 
“Ik vind politiek activisme belangrijk, daarom stel ik mij kandidaat.”

Over Sterre

 
Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?
De reden waarom ik mij als lijstduwer verkiesbaar heb gesteld is omdat ik pas vanaf september lid ben geworden van D66. Na overal in het land te hebben gewoond weet ik nog niet genoeg van de stad Enschede. Echter vind ik politiek activisme belangrijk. Vandaar dat ik mij als lijstduwer verkiesbaar heb gesteld.

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?
Voor mij is het belangrijkste onderwerp cultuur, omdat cultuur alles omvat waar men buiten verplichte werkzaamheden aan deelneemt. Een rijke cultuur in Enschede is belangrijk voor meer geluk en cohesie in de stad Enschede. Ook vind ik duurzame energie belangrijk aangezien grondstoffen opraken en er nog geen windmolens in Twente gevestigd zijn. Tot slot vind ik ruimte voor initiatieven en ondernemerschap zeer belangrijk om het Oosten economisch te versterken.

Wat vind je het mooiste aan Enschede?
Het mooiste aan Enschede vind ik de gezelligheid in de binnenstad. Het centrum van Enschede biedt voor iedereen (ouderen, volwassenen, studenten, tieners en kinderen) een belevenis. Ik vind het belangrijk dat het diverse aanbod behouden wordt zodat er voor iedereen in Enschede een plek is om zich verbonden met Enschede te voelen.

Wat wilde je vroeger altijd worden als je ‘groot’ was?
Als kind was ik onder de indruk van moeder Theresa omdat zij vaak op TV te zien was. Zij offerde haar leven op voor de armen en weeskinderen. Hoewel ik nu een stuk ouder ben, vind ik het nog altijd belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en niet eenzaam is. Daarmee bedoel ik dat er voor iedereen een plek is om mensen te ontmoeten of zich te kunnen ontplooien.

Wat staat er nog op je bucket list?
Absoluut op nummer één staat een reis door Zuid-Amerika op mijn bucket list. De natuur is daar zo magisch en de dieren die daar leven zijn zo mooi dat ik dit graag wil zien. Op het moment studeer ik fanatiek om later geld te verdienen om deze reis te kunnen maken.

arrowleft

mail facebook

arrow-right