Vera Korblet

Kandidaat no. 11

 
“Ik ga ervoor zorgen dat mensen weer het gesprek met elkaar aangaan zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken – te beginnen met Enschede.”

Over Vera

 
Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?
Sinds de komst van het internet verandert de wereld razendsnel. Door alle algoritmes online gaan mensen ook steeds meer in hun eigen bubbel leven, waardoor er een tweedeling ontstaat in de maatschappij. Dit vind ik erg jammer. Door mezelf verkiesbaar te stellen, wil ik ervoor zorgen dat mensen weer het gesprek met elkaar aangaan zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken – te beginnen met Enschede.

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?
Diversiteit vind ik erg belangrijk. Enschede is een studentenstad en mede daardoor wonen er mensen met veel verschillende achtergronden, religies en geaardheden. Deze mensen moeten allemaal naast elkaar kunnen leven. Naast diversiteit vind ik goed onderwijs ook belangrijk. Vooral de aansluiting van het onderwijs op het werkveld moet naar mijn idee verbeteren. Tot slot moet er meer aandacht komen voor kunst en cultuur. Een mooie stad zorgt voor gelukkige mensen!

Wat vind je het mooiste aan Enschede?
De mensen! Wanneer ik door de stad loop, voelt het als een dorp omdat iedereen zo vriendelijk is. De inwoners van Enschede staan altijd open voor een praatje. Ontzettend gezellig! Het zorgde er ook voor dat ik me erg snel thuis voelde in Enschede. Andere steden kunnen mij gestolen worden: Enschede is mijn thuis.

Wat is je favoriete tv programma?
Ik ben ontzettend fan van RuPaul’s Drag Race. Dit is een talentenjacht vergelijkbaar met Holland’s Next Top Model, maar dan met drag queens. De deelnemers krijgen opdrachten waarin ze moeten zingen, dansen, naaien en acteren. Daarnaast krijg je door de gesprekken tussen de deelnemers een goed beeld van de LHBTI-gemeenschap en de problemen die in die gemeenschap spelen. Terwijl dit erg aangrijpend kan zijn, is er tussen de deelnemers ook altijd genoeg drama wat weer erg hilarisch kan zijn.

Wat zou je altijd nog willen leren?
Ik ben best een nerd. Naast mijn studie Technical Communication ben ik dan ook met heel veel andere dingen bezig zodat ik steeds blijf leren. Iedere keer als ik iets nieuws ontdek, wil ik er meer te weten over komen. Momenteel is dat programmeren. Ik heb tijdens de Computer Science Education Week Twente bij het ROC van Twente gezien wat voor mooie producten daar uit voort kunnen komen. Het lijkt me heel bijzonder en waardevol om dat zelf ook te kunnen. Daarnaast zou ik nog een aantal nieuwe talen willen leren, te beginnen met Japans!

Benieuwd naar de vlogs van Vera?
Die zijn HIER te vinden…!

arrowleft

mail mail facebook twitter

arrow-right