Vincent Witmond

Kandidaat no. 10

 
“Ik sla graag de brug tussen de studenten en de gemeentepolitiek.”

Over Vincent

 
Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?
Ik heb mij verkiesbaar gesteld, omdat ik het belangrijk vind dat studenten een rol spelen in de gemeentepolitiek. Enschede is rijk aan studenten op mbo-, hbo- en universitair niveau en zijn daarom een belangrijke groep inwoners van deze stad. Ik zou graag de brug willen slaan tussen de studentengemeenschap en de gemeentepolitiek, want Enschede moet een aantrekkelijk stad blijven voor studenten en voor (pas) afgestudeerde studenten.

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?
Goed onderwijs is belangrijk voor studenten, maar natuurlijk ook voor scholieren op de basisschool en de middelbare school. Jezelf verreiken met kennis is belangrijk voor je eigen ontwikkeling en dat kan op elke leeftijd. Kinderen hebben een goede start nodig, daarom is het van belang dat kinderen met elkaar kunnen sporten. Sport is niet alleen goed voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden van kinderen, maar daarnaast cruciaal voor de gezondheid. Helaas ziet zorgend Nederland dat overgewicht meer voet aan de grond krijgt. Deze zorgelijke ontwikkeling moeten we in Enschede zoveel mogelijk tegengaan samen met de Enschedese scholen, sportverengingen en zorginstellingen.

Wat vind je het mooiste aan Enschede?
De campus van de Universiteit Twente is de mooiste plek die je jezelf als student kan wensen. Ik ken genoeg studenten uit andere studentensteden die hartstikke jaloers zijn op de manier waarop je in Enschede kan leven, studeren en werken op zo’n mooi bosrijk landgoed. De campus biedt ruimte om te studeren, nieuwe mensen te leren kennen en mooie evenementen te organiseren. De Universiteit Twente en haar campus zijn een pre voor de stad, regio en studerend Nederland. Laten we hier zoveel mogelijk van genieten!

Waarom woon je in Enschede?
Oorspronkelijk kom ik uit Haarlem, maar ik woon in Enschede vanwege mijn studie. Sinds 2012 ben ik een van de acht gelukkige bewoners van Huize Badeendt, mijn studentenhuis op de campus. De naam is een verwijzing naar de vele rubberen badeenden die overal in het huis verspreid liggen. Naast het studeren biedt de campus voldoende recreatieve voorzieningen aan, zoals de atletiek- en schaatsvereniging waar ik lid van ben.

Als je de loterij zou winnen, wat zou je dan als eerste doen?
Ik vind het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen sporten. Door beperkte capaciteit voor de zogenoemde binnensporten is slechts 35% van de studenten lid van een sportvereniging. Doordeweeks is het zelfs zo ontstellend druk dat sportverenigingen een ledenstop moeten hanteren. Mocht ik de loterij winnen, dan lijkt mij een extra sporthal op z’n plaats. Zodoende kunnen meer studenten zich aansluiten bij een sportvereniging om gezond en gezellig met elkaar te sporten.

 

arrowleft

mail facebook

arrow-right