Moskee

D66 staat voor de vrijheid van godsdienst en het hebben van een plek waar geloof beoefend kan worden. Wel bekijkt D66 kritisch de voortgang rond de bouw van een nieuwe moskee aan de Wethouder Beverstraat. Verkeersveiligheid moet gewaarborgd zijn, overlast door parkeren moet beperkt worden en oproep tot gebed moet niet tot geluidsoverlast leiden, iets wat samen met omwonenden afgestemd moet worden.

1 Reactie op “Moskee
 1. Reint ten Duis schreef:

  Het standpunt dat u inneemt t.a.v. van de oproep tot gebed is veel te summier. Het gaat niet alleen om de geluidsoverlast, maar ook om de de teksten die worden gereciteerd. Die getuigen van een superioriteitsgevoel, die weerstand en haatgevoelens oproepen in onze samenleving. Allah is groot, groter en de grootste mag binnen de moskee worden geroepen, maar niet in het openbaar op welk decibel niveau dan ook.
  Als dit volgens u wel kan wil ik u verwijzen naar de positivos uit 1987, waarin Koot & Bie “onze God is de beste ” reciteren. Zie You Tube
  www.youtube.com/watch?v=7adi7OMaWnA
  Deze visionairs gaan straks samen met hun volgers luidsprekers plaatsen op de overgebleven kerken en reciteren dan hun eigen Azan; dit in plaats van het luiden der klokken.
  Het gaat dus niet over het vergelijk van het luiden der klokken met het reciteren van de Azan. Dat zijn twee heel verschillende zaken. Het gaat erom wat er gezegd wordt.
  Dit laatste nog even ter verduidelijking voor met name de heer Tillema, die in zijn pas verschenen schrijven klokgelui en het reciteren van de Azan onder één noemer brengt.
  Ik hoop dat u deze overweging meeneemt in uw beslissing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde berichten

Meest recente berichten

Activiteitenagenda

19 oktober 2017
 • Presentatie kandidaten kieslijst D66 Enschede
  Op 19 oktober 2017 van 19:30 tot ongeveer 21:30

  Locatie: Concordia, Oude Markt 15, 7511 Enschede, Nederland ( kaart)


  D66 Enschede organiseert een debatavond waar de kandidaten voor de kieslijst van D66 Enschede met elkaar en de leden in debat kunnen over stellingen. Meer info volgt

31 oktober 2017
 • Algemene Afdelingsvergadering D66 Enschede
  Op 31 oktober 2017 van 20:00 tot ongeveer 22:00


11 januari 2018
 • Nieuwjaarsborrel D66 Enschede
  Op 11 januari 2018 van 20:00 tot ongeveer 23:00