Nieuw zwembad uit de startblokken

Enschede krijgt een nieuw zwembad! De gemeenteraad heeft dat afgelopen maandag besloten. D66 is blij met het besluit. Met een nieuw zwembad krijgt de zwemsport meer ruimte. Er komen drie baden op verschillende temperaturen, zodat water beschikbaar is dat voldoet aan de eisen van alle gebruikers: leszwemmers, sporters, therapeutische en recreatieve zwemmers. We zetten bovendien een flinke stap vooruit op het gebied van duurzaamheid met onder anderen goede isolatie en zonnepanelen.

D66 heeft zich ingezet om in de uitwerking van het bad extra aandacht te besteden aan een aantal punten die voor ons belangrijk zijn. Voor wedstrijdsport is het nieuwe bad een stap vooruit, maar voor echte topsport schieten we nog tekort. Wij hebben het college gevraagd te onderzoeken of gemeente Enschede door samenwerking met de UT een zwembad kan realiseren met nog betere voorzieningen voor de wedstrijdsport.

In het nieuwe zwembad zal geen ruimte meer zijn voor een tropisch zwemparadijs. D66 vindt dat geen primaire taak van de gemeente. Wij willen wel graag dat er in het nieuwe bad ruimte is voor recreatie. De bodem van het bad kan bijvoorbeeld omhoog zodat kinderen veilig kunnen zwemmen en recreanten kunnen gebruik maken van drijvende speeltoestellen. Daarnaast hebben wij met een aantal andere partijen het college opgedragen in de uitwerking onder anderen het toevoegen van een peuterbadje en glijbanen te onderzoeken.

Op het gebied van duurzaamheid is het nieuwe zwembad een flinke stap vooruit. Maar D66 wil meer. Daarom hebben we samen met GroenLinks een onderzoek naar meer duurzame maatregelen aan het voorstel toegevoegd. De resultaten daarvan verwachten we komende zomer. De volgende gemeenteraad heeft dan de kans om echt voor de toekomst te kiezen.

De komend vier jaren worden de plannen voor het nieuwe zwembad verder uitgewerkt. Wij willen dat het college en Sportaal (het sportbedrijf van gemeente Enschede) gebruikers daarbij als gelijke partners betrekken, zoals ook in de aanloop naar de zwembadvisie is gebeurd. Alleen samen kunnen we een zwembad neerzetten waar iedereen tevreden mee is!

Over Menno Hoeksema

Menno Hoeksema

Meest recente berichten

Activiteitenagenda

3 maart 2018
 • Congres 107
  Op 3 maart 2018 van 10:00 tot ongeveer 17:00

  Locatie: Congresgebouw De Doelen, Rotterdam ( kaart)


15 maart 2018
 • D66 bustour doet Enschede aan
  Op 15 maart 2018 van 19:00 tot ongeveer 22:00

  Locatie: Enschede ( kaart)


  Op 15 maart 2018 zal de D66 campagnebus 's avonds Enschede aan doen. Meer informatie volgt snel.

21 maart 2018
 • Gemeenteraadsverkiezingen
  Op 21 maart 2018 van 00:00 tot ongeveer 23:59


 • D66 Uitslagavond Gemeenteraadsverkiezing 2018
  Op 21 maart 2018 van 21:00 tot ongeveer 23:30

  Locatie: Locatie volgt ( kaart)