Noordelijke rondweg (NOEK)

De verkeersproblemen in Noord moeten worden aangepakt, maar niet met een rondweg ten koste van kostbaar groen. D66 vindt de NOEK een halve oplossing voor het sluipverkeer in Noord Enschede en de weg kost meer dan hij oplevert.

5 reacties op “Noordelijke rondweg (NOEK)
 1. Mark Nijmeijer schreef:

  Leuk, dat jullie tegen de NOEK zijn. Maar wat willen jullie dan wel doen om de verkeersproblemen op te lossen?

  • redactie D66 redactie D66 schreef:

   Beste heer Nijmeijer,
   D66 vertaalt uw vraag vooral naar de problemen in Noord met sluipverkeer en de volle singels. Daarvoor zijn verschillende oplossingen of een combinatie van maatregelen te bedenken. De eerste is het doortrekken van de Laan van Driene naar de A1 in Hengelo, om zo een betere aansluiting via de Hengelosestraat te krijgen. Een andere deeloplossing kan zijn om wegen in Noord te knippen, zodat sluipverkeer tegengegaan kan worden. Een derde oplossingsrichting is het vergroten van de capaciteit van de noordelijke singels.

   D66 wil benadrukken dat bovengenoemde oplossingen nooit (goed) zijn onderzocht. Dat moet alsnog gebeuren. En minstens zo belangrijk: de mening van omwonenden moet hier een prominente plek in krijgen. Het gaat om hun buurt en die mensen weten het beste waar de problemen het grootst zijn en kunnen bepalen of bijvoorbeeld het knippen van wegen acceptabel is.

 2. Maarten Korsten schreef:

  Hebben jullie al enig idee wat men in Hengelo van dit idee vindt? B.v. jullie partijgenoten daar? Verder lijkt het niet eenvoudig nog meer verkeer door de singels te proppen. Ik ben het er wel mee eens dat er eerst goed onderzoek moet komen.

  • redactie D66 redactie D66 schreef:

   Beste Maarten,

   Ja, daar hebben we met D66 Hengelo contact over gehad. Ze staan welwillende tegenover het idee, al is het voor alleen Hengelo waarschijnlijk te duur. Exacte getallen zijn nog niet bekend, maar met een bijdrage vanuit Enschede is de verwachting dat er steun in Hengelo te vinden is.

 3. Christian Kleijn schreef:

  Het verleggen van de problemen van Enschede naar Hengelo vind ik een zwaktebod. Het lost bovendien niets op voor het sluipverkeer door Noord. Jullie hebben heldere standpunten over de luchthaven (niet) en het fietsverkeer (voorrang rond en naar de binnenstad). Dan zul je het autoverkeer naar buiten moeten verleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Gerelateerde berichten

Meest recente berichten

Activiteitenagenda

19 oktober 2017
 • Presentatie kandidaten kieslijst D66 Enschede
  Op 19 oktober 2017 van 19:30 tot ongeveer 21:30

  Locatie: Concordia, Oude Markt 15, 7511 Enschede, Nederland ( kaart)


  D66 Enschede organiseert een debatavond waar de kandidaten voor de kieslijst van D66 Enschede met elkaar en de leden in debat kunnen over stellingen. Meer info volgt

31 oktober 2017
 • Algemene Afdelingsvergadering D66 Enschede
  Op 31 oktober 2017 van 20:00 tot ongeveer 22:00


11 januari 2018
 • Nieuwjaarsborrel D66 Enschede
  Op 11 januari 2018 van 20:00 tot ongeveer 23:00