[Persbericht] D66 Hengelo en Enschede trekken samen op voor podia

Door Vic van Dijk (raadslid D66 Enschede), en Kristel Veneberg (fractievoorzitter D66 Hengelo)

De podia Rabotheater en Wilminktheater hebben gekeken naar manieren om samen te werken. In de media is hierover een beeld van onenigheid en strijd ontstaan. D66 Hengelo en Enschede betreuren dit beeld. D66 wil samen vooruit voor een optimaal theateraanbod voor de inwoners van heel Twente.

“Het zou mooi zijn wanneer iedereen gaat denken vanuit de Twentse theaterbezoeker. Wat wil iemand uit Hengelo, Enschede, Borne, Losser of Mariaparochie? Wil de cultuurliefhebber één website met al het aanbod in de verschillende theaters? Eén programmaboek? En hoe kan de theaterfunctie toekomstbestendig worden?” aldus Kristel Veneberg.

Vic van Dijk voegt toe: “Juist in deze tijd van weinig geld voor cultuur is het zaak het maximale te halen uit iedere euro belastinggeld. Zoveel mogelijk theater voor alle inwoners. En dan bedoelen we écht theater van niveau, niet het theatergedoe in de media. D66 Hengelo en Enschede vinden de theaterbezoekers èn een stevig aanbod voor Twente belangrijker dan vermeende tegenstellingen.”

De D66-fracties uit de gemeenteraden van Hengelo en Enschede willen dan ook samen aan een optimaal cultureel podiumaanbod voor Twente werken. Hoe dat precies moet, dat is een vraag die de colleges moeten uitwerken. Alle waardevolle inbreng van de theaters is daarbij nodig. Maar theatergedoe brengt ons geen sterke theaters, die periode wil D66 afgesloten zien. Bovendien moet je naar de mening van de beide D66-fracties in Hengelo en Enschede eerst bedenken welke doelen je wil bereiken, dan inzichtelijk maken en bepalen wat daarvoor nodig is dat te bereiken.

Het zou heel mooi zijn wanneer de gemeenteraden van Hengelo en Enschede een dergelijke uitspraak zouden doen. Daarmee laat de politiek zien een einde te willen aan een periode van conflict en angst, en een begin te maken met een optimaal theateraanbod voor de inwoners van heel Twente.

“Kortom: streep onder het voorgaande proces! Opnieuw starten vanuit een visie. En dan bepalen wat er nodig is dit te bereiken,” aldus Kristel Veneberg.

Zijn de rapporten overbodig dan? “Nee,” aldus Vic van Dijk, “de rapporten laten veel tegenstellingen zien. In plaats van te verzanden in die tegenstellingen roepen we op te kijken wat eruit te halen is. Bijvoorbeeld waar de theaters van elkaar kunnen leren met betrekking tot efficiency.”

Over Vic van Dijk

E-mail: vic.vandijk@d66enschede.nl
Twitter: vicvandijk
 

Vic zit sinds maart 2014 voor D66 in de Enschedese raad.

Vic van Dijk

Meest recente berichten

Activiteitenagenda

11 januari 2018
 • Nieuwjaarsborrel D66 Enschede
  Op 11 januari 2018 van 20:00 tot ongeveer 23:00

  Locatie: Locatie volgt ( kaart)


  De jaarlijkse nieuwjaarsborrel met alle leden van D66 Enschede

16 januari 2018
 • Steunfractie bijeenkomst
  Op 16 januari 2018 van 19:30 tot ongeveer 21:00

  Locatie: Stadhuis Enschede, Langestraat 24, 7511 HC Enschede, Nederland ( kaart)


  Steunfractie bijeenkomst over Burgerparticipatie

8 februari 2018
 • Algemene Afdelingsvergadering D66 Enschede
  Op 8 februari 2018 van 20:00 tot ongeveer 22:00

  Locatie: Locatie volgt ( kaart)


21 maart 2018
 • Gemeenteraadsverkiezingen
  Op 21 maart 2018 van 00:00 tot ongeveer 23:59


 • D66 Uitslagavond Gemeenteraadsverkiezing 2018
  Op 21 maart 2018 van 21:00 tot ongeveer 23:30

  Locatie: Locatie volgt ( kaart)